ASV GIRAM 50

giram_logo

Op 19 februari 2000 vond een unieke gebeurtenis plaats op Sportpark Spieringhorn: een club van drie elftallen bestaat een halve eeuw. 

Hoe vier je dat? Nou, je trapt een balletje, je zegt een paar woorden en je drinkt een slokje met elkaar

drumband2Onder begeleiding van een heuse drumband, speelde het veteranenteam uit 2000 tegen de oud-Girammers een voorwedstrijd.

 

Daarna volgde de apotheose: Giram vs oud-internationals. Na een voortvarende start van Giram 1, keken de oud-internationals in de rust tegen een 2-1 achterstand aan. Helaas konden de jonge honden van Giram 2 de geslepen vossen van oud-Oranje niet tegenhouden en konden laatstgenoemden de stand in hun voordeel ombuigen: 2-5.

Radio Noord Holland kwam op bezoek met de mobiele studio. RadioNHAan de microfoon werd natuurlijk plaats ingeruimd voor Giram’s grootste praatjesmakers. Zo mocht Gijs Maruanaja, aanvoerder van het tweede, uitleggen hoe onder zijn bezielende leiding de mooie voorsprong die het eerste had bewerkstelligd in de ‘Match van de Halve Eeuw‘ verspeeld werd.

NRadioNH2atuurlijk was er gelegenheid voor Ben Jeursen, voorzitter der voorzitters van Giram, die nog maar weer eens Giram’s roemrijk verleden toelichtte (foto rechtsboven) en bleek RadioNH3Theo Tanis, na gedurende de feestdag het nodige spraakwater te hebben genuttigd, ineens over een ongekende eloquentia te beschikken. Dit laatste verbaasde alle luisteraars van het agendaprogramma op de zaterdagochtend rubriek hogelijk. Zij hadden Theo namelijk op zijn bekende ingetogen wijze het Amsterdams publiek konde horen doen van de op stapel staande festiviteiten…

stilteTijdens het officiele gedeelte stond de toenmalige voorzitter, Martin van Tilburg, zijn mannnetje. Zijn toespraken waren niet zo wazig als de foto wellicht doet vermoeden (). Sterker op onderstaande foto weet de voorzitter zich ondubbelzinnig duidelijk te maken: STILTE!!!

knvb vlag1De KNVB liet zich op de feestdag ook niet onbetuigd en verblijdde Giram met de (onvermijdelijke) jubileumvlag en ook ridder Jan Donkerlo werd voor zijn onbaatzuchtige inzet in het zonnetje gezet.

ridder donkerlo

Meer Giram historie:
De Oprichting | Giram en Goldstar | Zaalvoetbal | Zaaltraining |Markante Giramspelers |Giram 60 |Giram 65

Amsterdamse voetbalvereniging