GIRAM en Goldstar

Ger_M

Door: Ger Merkelijn

GIRAM heeft vele jaren als onderhuurder bij Goldstar gespeeld op het sportcompex SLOTEN. In het begin van de jaren 70 was het contact met het Goldstarbestuur uitstekend. Dit werd nog versterkt nadat de nieuwe kantine tot stand was gekomen. Dit ging niet zonder slag of stoot, maar dat is weer een verhaal op zich. Belangrijk vond ik – naast de goede  verstandhouding met het bestuur – het plezierige contact met de kantinedames en -heren van Goldstar. Tante Fie Mobron, tante Alie Gingnagel en tante Trui Enthoven, geassisteerd door hun respectieve echtgenoten, verwenden ons geweldig. Het gebeurde dan ook wekelijks, dat de GIRAM-leden na een thuiswedstrijd pas na 10.00 ‘s avonds huiswaarts keerden.
Voor de families Mobron, Gingnagel & Enthoven was dat geen enkel probleem. Zij bleven schenken en hapjes klaar maken. Er ontstond een heel fijne sfeer, met gezellige Jordaanmuziek, zodat het moeilijk was om op te stappen.

goldstAR

Ja, die Goldstar kantine had wel wat. Ook onze tegenstanders bleven vaak heel lang “hangen”. Ik heb het dan ook altijd spijtig gevonden dat GIRAM deze lokatie heeft opgegeven.

Tussen Goldstar en Giram is er een paar maal een klaverjastoernooi gehouden. Om en om werd dan de organisatie ter hand genomen. Het ging er heel gezellig aan toe. Een paar van Goldstar tegen een paar van Giram. Na 16 spelletjes werden de totalen opgeteld en na 3 ronden kon de einduitslag worden opgemaakt. Het was altijd een heel gereken, alles uit het hoofd, want een telmachine was er nog niet. Tussendoor werd dan het nodige ingenomen, zodat de stemming alleen maar steeg en er met de nodige hilariteit werd gekaart. Ik herinner me nog een keer, dat wij de organisatie in handen hadden. Rinus Grewer, Kees de Vries en ik moesten de lijsten verzamelen en tellen. Nou van Kees de Vries hadden wij niet veel hulp, die was aan de genever. Er kon geen glaasje meer onbeheerd staan of Kees had de inhoud daarvan al geconsumeerd. Na afloop is hij door Rinus aardig boven zijn theewater thuis gebracht.

Meer Giram historie:
De Oprichting | Zaalvoetbal | Zaaltraining | Markante Giramspelers|Giram 50|Giram 60 |Giram 65

Amsterdamse voetbalvereniging