DWS erelid Willem den Bakker overleden

DWS willem den BakkerIn memoriam
Willem den Bakker 
12-05-1925   –   14-07-2016

Op de site van DWS, de club die ons jarenlang onderdak heeft verschaft, lazen wij dat Willem den Bakker overleden is. Willem heeft ASV GIRAM altijd een warm hart toegedragen en heeft ons altijd met een grote hartelijkheid ontvangen en ons als een volwaardig partner behandeld, hoe klein wij ook waren in vergelijking met het grote DWS.

Namens alle leden en oud-leden van ASV GIRAM wensen wij de familie, vrienden en alle (oud-)DWS leden veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Meer over Willem en zijn verdiensten hebben wij overgenomen van de DWS website.

We wisten al dat Willem ziek was. Gezien zijn hoge leeftijd was dat niet verwonderlijk maar toch was hij tot bijna op het laatst van de afgelopen voetbalcompetitie 2015-2016 bij DWS aanwezig. Zowel doordeweeks als bij de wedstrijden van het eerste elftal. Zei je Willem of “ome Willem”zoals velen hem noemden, dan zei je ook DWS.

Ze hoorden bij elkaar. Ze waren onafscheidelijk.

Op 1 juli 1938 werd Willem lid van DWS. Hij ging keepen bij de welpjes zoals dat toen heette. Wie had kunnen vermoeden dat zijn lidmaatschap 78 jaar zou gaan duren.

In 1982 werd hij benoemd tot “Erelid” van de club. Een titel die hij terecht met trots mocht dragen.

Van keeper bij de welpjes naar een jarenlange functie als penningmeester van de club. Alles heeft hij gedaan voor zijn club. Je kunt gerust zeggen het was zijn leven.

DWS verliest in hem een man die wist wat de term clubliefde betekende en dit al die jaren heeft volgehouden en uitgedragen.

Het gevleugelde gezegde “hij heeft Blauw-Zwart bloed was echt op Willem van toepassing”.

Willem den Bakker is uiteindelijk 91 jaar geworden. We gaan hem enorm missen.

 

Dinsdag 19 juli is er om 19.00 uur gelegenheid tot afscheid nemen van Willem in het uitvaartcentrum aan de Fred. Roeskestraat 91 te Amsterdam.

Woensdag 20 juli nemen wij voorgoed afscheid van Willem om 11.00 uur op crematorium Westgaarde aan de Ookmeerweg 275 te Amsterdam