Verslag van de 1e twee wedstrijden van de Giram Vets.

Verslag van de 1e twee wedstrijden van de Giram Vets.

voorzitter1 (2)Door: De Coach, Martin van Tilburg

 De start van het seizoen tegen de Meteoor was niet best. Veel afschrijvingen door blessures etc. Met veel improvisatie een logosvdemeteooropstelling gemaakt en nog gewaarschuwd voor de scheidsrechter, die vorig seizoen de wedstrijd had verpest. Maar ja, zoals het gaat, goede voornemens werden snel vergeten, nadat deze scheids weer warrig aan het fluiten was en van alles ging roepen. We verloren de controle en de wedstrijd werd 5 minuten voor rust gestaakt. Na veel heen en weer gepraat, besloot hij verder te fluiten. Misschien achteraf geen goed idee geweest. Giram was en bleef van slag en ondanks een aantal prima kansen wisten we niet tot scoren te komen. Dat deed de Meteoor wel. Ze stonden 2-0 voor en wij kwamen steeds dichter bij de 2-1, maar met de tijd als tegenstander gingen we volledig va banque spelen. Vaak pakt dat verkeerd uit en dat was nu ook het geval. Via de counter kregen we de 3 en 4-0 om onze oren. Gelukkig misten zij nog een paar open kansen, anders had het ook zo maar 7-0 kunnen zijn. Na afloop kwam het tot een ontploffing in de kleedkamer, maar gelukkig is inmiddels alles weer recht gezet. Snel vergeten dus,deze wedstrijd en ons richten op AFC die afgelopen zaterdag 26-9-2015 bij ons op bezoek kwam.

afcOok nu heel veel afzeggingen, maar we wisten een team op de been te brengen.

Giram kwam flitsend uit de startblokken en domineerde de eerste 20 minuten en speelde vooral op de helft van de tegenstander, daarna(misschien door conditiegebrek) nam AFC het initiatief over en domineerden zij. Toch gingen we rusten met een lekkere 2-0 voorsprong.

De pijntjes en blessures vlogen ons om de oren. Het ergste was het voor Berry, die net terugkwam van een ernstige enkelblessure en nu door zijn andere enkel ging. Heel veel sterkte Berry. De 2e helft kwamen we er eigenlijk niet meer aan te pas. Alle afgesproken tactiek lieten we varen. Het team werd in 2-en gesplitst. Een paar verdedigers en de rest.

Het werd onhoudbaar en via een penalty kwam AFC op 2-1. Ze wisten nog meer kansen te creëren en ook wij kregen nog een paar mogelijkheden, maar AFC was niet meer te stuiten en ons verdedigen werd steeds minder en soms ook klungelig uitgevoerd. De middenvelders konden het allemaal niet meer belopen en ook de 2-2 kregen we op de oren. Door Giram werden allerlei systemen tegelijk gespeeld, maar geen enkele goede. Iedereen die gewisseld werd en ook de supporters wisten hoe het moest,behalve dat ze het zelf niet uitvoeren als ze eenmaal in het veld staan. Via een razend knappe solo van Mo werd het zelfs tegen de verhouding in nog 3-2 voor Giram. Nog 5 minuten te gaan, zouden we het toch gaan redden?

Niet dus,klungelig verdedigen kostte ons de kop en de gelijkmaker werd binnen geschoten door AFC. Al met al een terechte uitslag en complimenten voor de tegenstander die zo goed zijn teruggekomen. Man of the Match? Onze scheidsrechter en toekomstige voorzitter de heer E.van Brummen. Complimenten voor Guido die zich opofferde door op goal te gaan staan voor onze geblesseerde Cor Stivoort. Met een katachtige reactie hield hij ons in de wedstrijd. Klasse.

Berry veel sterkte en een snel herstel toegewenst.