Watskeburt ???

Watskeburt ???
Drie wedstrijdverslagen in één

voorzitter1 (2)Door: De Coach, Martin van Tilburg

De Giram Vets zaten tijdelijk in een sportieve dip. Veel blessures etc. en ook niet in vorm. De resultaten bleven uit, wat de coach ook probeerde, het wilde maar niet lukken. Op 13 februari moesten we uit spelen tegen AFC. Altijd een leuke en sportieve tegenstander, waar we ook altijd gastvrij worden ontvangen. Hun coach Marcel (80 jaar), nam de fluit ter hand en floot een prima wedstrijd. Giram speelde een waardeloze wedstrijd en ondanks alle afspraken die gemaakt waren, werd het een puinhoop. Iedereen deed maar wat. 3-0 achter. Toen dan de rentree van Berry, dat scheelde al een slok op een borrel. Iedereen ging weer gewoon voetballen en Ralph kreeg het op zijn heupen en scoorde 3 keer achter elkaar. 3-3 niet te geloven. Ook de coach vond het tijd om zijn rentree te maken, hetgeen hij beter niet had kunnen doen, want uiteindelijk verloren we met 5-3. Toch zat er vooruitgang in ons spel en dat stemde positief. Na afloop was het nog heel lang gezellig in de AFC kantine. We kregen nog een rondje van de coach van AFC. Karim kreeg zelfs thee. Dat werd uiteraard door ons in dank aanvaard en gewaardeerd. Zoals ik al zei: een leuke en gastvrije vereniging.

Op 20 februari speelde we thuis tegen de hekkensluiter Kadoelen. Met de wedstrijd van AFC nog vers in ons geheugen, startte we voortvarend en met frisse moed. Het werd een hele leuke open wedstrijd en zowel Berry als de coach speelde een hele wedstrijd vanwege al het blessureleed. De overwinning werd uit het vuur gesleept. Een wereld goal van Guido!! Zeker 10 meter buiten het strafschopgebied haalde hij gericht uit en schoot de bal onbereikbaar voor de keeper in de kruising. Ook Berry liet zich gelden en besliste in de laatste minuut de wedstrijd. Tussendoor had Kadoelen nog een penalty gemist. Einduitslag: 2-1 voor Giram. Wat speelde de coach een berenpartij. Overal aanwezig, zowel aanvallend als verdedigend. Zij eigen spelers kregen er een minderwaardigheidscomplex van. Uiteraard weer een goed leidende scheidsrechter, onze voorzitter Eric van Brummen.

De opgaande lijn zat erin en we moesten op 12 maart 2016 thuis tegen Muiden/Weesp. In de uitwedstrijd waren we met 4-1 van het veld geveegd. Dus revanchegevoelens waren volop aanwezig. De coach bedacht een plan van aanpak. Gelukkig hadden we ook nog 3 wissels en dat scheelt toch een slok op een borrel. Eindelijk werd er weer gevoetbald zoals het moet en hoort. Toch kregen we zeer ongelukkig de 0-1 om de oren. Steven werd het zat en schoot van de 3 kansen er 2 in. Lekker rusten met een 2-1 voorsprong. Er hoefde niet zoveel gezegd te worden, gewoon doorgaan waar we mee bezig waren en iets meer balbezit zien te behalen. Toch werd het gelijk door een zondagsschot van de zeer goede spits van de tegenstander 2-2. Peter Petiet was deze middag scheidsrechter en floot een prima wedstrijd. Steven was niet helemaal fit (ziek geweest) en was niet de hele wedstrijd inzetbaar. Bij de 2-2 deed de coach weer een beroep op hem en hij schoof tevens Berry naar voren.
2 kansen voor Steven en weer 2 goals. Lekker zo’n 4-2 voorsprong. In tijden niet meegemaakt. Bennie maakte ze rentree en speelde prima. Clint en Brian liepen hun longen uit hun lijf en zo zou ik nog wel even door kunnen gaan. Alles werd iedereen gegeven, zoals het hoort en moet en als het dan ook nog resultaat oplevert, geeft dat helemaal een geweldig gevoel. Ik heb tijdens de wedstrijd genoten en daarna nog enkele uren onder genot van een mixie heel lang nagenoten. 4-2 winst tegen een prima tegenstander. Wat een weelde. Volgende week tegen Arsenal moeten we deze lijn doorzetten, helaas zonder mij, maar ik heb jullie het nu als zo vaak uitgelegd, dat ik ervan uitga dat jullie ook zonder mij de winst gaan binnen halen. Ik reken op jullie!!!!!!