Wedstrijdverslag ASV GIRAM-BTV

Verslag Giram Vets-Buitenveldert d.d. 28-11-2015

voorzitter1 (2) Door: De Coach, Martin van Tilburg

Ja, ja, weer hetzelfde plaatje, veel geblesseerden en afschrijvingen. In de hoop niet te hoeven voetballen, had ik toch maar voor uiterste nood mijn outfit meegnomen.

Robbie was geblesseerd, maar had hetzelfde gedaan. Later bleek dat we dat niet voor niets hadden gedaan. De coach was weer volop aanwezig en na enig tegensputteren ging het team akkoord met de opstelling. De coach begint een beetje op “Van Gaal” te lijken, maar uiteindelijk gaat het om het resultaat en voetbal is oorlog, zei ooit een historische Ajaxcoach. Goed, kein geloel,foesbal spielen. Ahmed en William, waren de z.g. aanvullingen, maar waren zeker niet de minste van het team. Martin weer op goal, terwijl hij toch echt bij Giram kwam om te voetballen. Maar hij is een echte teamspeler en hij doet dat zonder morren, waarvoor nogmaals mijn complimenten. De 1e helft was eigenlijk gelijkwaardig en het spel golfde heen en weer, maar Giram was dit keer veel effectiever dan de tegenstander en dat ontbrak er in het verleden nog weleens aan. En uiteraard was Martin weer eens onpasseerbaar. Steven lijkt bevrijd en scoort er de laatste tijd weer lustig op los en wist voor ons de 2-0 voorsprong te bewerkstelligen. Nu nog een paar nieuwe kicksen kopen(a.u.b. geen roze) en dan is hij helemaal niet meer te stoppen. Ernst vond het veels te goed gaan en torpedeerde zijn eigen laatste man, die een reuze smakkerd op zijn rug maakte en tevens met zijn hoofd probeerde de bobbels uit het kunstgras te slaan. Een verloren strijd. Fred moest de strijd staken. Karim vond dat het tijd werd, dat de coach maar eens het voorbeeld moest geven en deed net of hij een hamstring blessure had. Enfin, ondergetekende gaat een uitdaging niet uit de weg en speelde als vanouds de sterren van de hemel, ondanks dat hij gepoord werd en de meeste ballen naar de tegenstander speelde. Lekker rusten met een
2-0 voorsprong. Zaten lekker te kletsen in de kleedkamer en toen begonnen Fred zijn ogen te draaien en hij zakte langzaam van de bank op de grond begeleidt door onze aanvoerder. Alom schrik, maar gelukkig wisten hem weer bij zijn positieven te krijgen, maar van voetballen was natuurlijk geen sprake meer. Robbie: omkleden! Dus de 2e helft met een “Oude van Dagen”en een kreupele verder. Hoe zou dat gaan aflopen? Dat viel eigenlijk wel mee. Roeien met de riemen die we hebben en 1 voor allen en allen voor 1. We werden met onze rug tegen de muur gezet maar onze uitvallen via de tandem(een uitvinding) Omar en Steven waren levensgevaarlijk.Toch kregen we de 2-1 op een ongelukkige wijze om onze oren. Giram ging het oude systeem hanteren van: vrouwen en kinderen eerst! Tot een paar minuten voor tijd ging dat goed. Toen een onhoudbaar schot op goal(leek het)maar Martin gooide er met zijn arm naar en hield de bal. Hij moest natuurlijk wel zelf even zijn arm in de kom zetten(wat een kanjer) en Ernst op goal. Even daarvoor had Ernst besloten de definitieve hoofdrol voor zichzelf op te eisen en een schijnbeweging te maken, 10 meter voor de goal. Iedereen trapte erin(hijzelf ook) behalve de tegenstander 2-2. Met een man een paardenkop hebben we de wedstrijd uitgespeeld en het op 2-2 weten te houden. Weer geen gemopper en een terechte einduitslag, waar beide ploegen mee konden leven. Een leuke wedstrijd en een sportieve tegenstander, wat wil een mens nog meer? Ja, een overwinning, maar die gaat er echt wel komen. Wat mij betreft is het lek wel boven, alleen nu nog de genezing van alle geblesseerden en we gaan een geweldige 2e seizoenshelft beleven. Eric floot weer als vanouds, rustig en overtuigend. De zoon van William bleek een perfecte grensrechter te zijn! Bedankt en mijn complimenten. Maar nu weer het moeilijkste moment: The Man of The Match! Wie, oh wie?Toch weer Brian(wat is dat een karaktermens), William(speelde een geweldige wedstrijd, ondanks dat hij voor open goal de top van een boom van zeker 20 meter wist te raken), de coach(omdat hij zichzelf echt de beste vindt), Martin (omdat hij met zijn lijf en leden gaat gooien om een goal te voorkomen)? Nee, ditmaal onze topscoorder: Steven!!!! Welkom terug op het veld als de enige echt Giramspits.
Heb van jullie allemaal genoten.

De coach