Zaaltraining OHS/HEAO, Raamplein

Jarenlang werd elke woensdagavond de wekelijkse training afgewerkt. Dat gebeurde in de gymnastiekzaal van de Openbare Handelsschool (OHS) – later werd dit een HEAO – aan het Raamplein (vlakbij het Leidseplein). De aanvang was om 18.30 uur, het einde rond 20.00 uur.
Onder leiding van Arie Maljers werd dan eerst getraind: oefeningen, lopen, starten, enz. Daarna werden de partijtjes afgewerkt: 3 tegen 3 met een vooruitstekend stukje muur als doel.
Als de bal dit stukje muur raakte, was er een doelpunt gemaakt, maar… er mocht niet van afstand geschoten worden. De scorende partij mocht blijven staan; de andere moest het veld verlaten voor een nieuw team van 3. Het doel was met je driemanschap zo lang mogelijk in het veld te blijven en alle andere teams af te troeven. Dat lukte de ene keer beter dan de andere keer.
Natuurlijk is het wel eens geprobeerd op een veld te gaan trainen, ofwel met een andere club ofwel op Sportpark Sloten, waar een trainingshoek met verlichting was. Dit alles echter bleek steeds van korte duur en dan werd er toch weer teruggevallen op de zaaltraining, die per slot van rekening ook niet slecht was voor de zaalvoetballers. Andere voordelen waren: het was droog (soms warm) in de zaal en de training ging altijd door, ook tijdens vakanties. Pas bij de overgang van Goldstar naar DWS werd de zaaltraining er aangegeven en is er definitief op de veldtraining overgegaan.

Meer Giram historie:
De Oprichting | Giram en Goldstar | Zaalvoetbal | Markante Giramspelers|Giram 50|Giram 60 |Giram 65

Amsterdamse voetbalvereniging